GINOP

Kompresszortechnikai szolgáltatások fejlesztése

 

A BM-Komp Kft.  2017. évben nyújtotta be pályázatát a „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében” című felhívásra.

 

A fejlesztési elképzelés összesen 110,35 millió Ft támogatásban részesült, melyből 38,78 millió Ft vissza nem térítendő támogatás, 73,56 millió Ft visszatérítendő, kedvezményes kölcsön. A támogatást az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból került megítélésre.

 

A projekt tartalma:

A fejlesztés keretében a meglévő saját tulajdonú telephelyen 302,56m2területen korszerű gyártó/javító műhelyt hozunk létre, és olyan berendezéseket szerzünk be, ami a hálózat kiépítésétől, a csődaraboló, menetvágó, radiálprés, hegesztőgép beszerzésig megtörténik. Míg a javítás, szervizelés számára ipari melegvizes maró, alkatrészmosó és a több tonnás kompresszorok mozgatására gépszállító görgő, oszlopos forgódaru, hidraulikus raklapemelő, bakdaru és homlokvillás targonca kerül beszerzésre. A műhelyben végzett javításhoz kapcsolódóan esztergagép, hidraulikus emelőasztal, indukciós hevítőt kerül beszerzésre.

 

A szervizes kollégák olyan notebookot kapnak, mellyel a gyártóterület helyszínén már „kimérhető” a berendezés problémája, illetve tervezhető a szervizelési és javítási folyamat. A cég bevezet egy olyan vállalatirányítási rendszert, ami a szolgáltatás logisztikai, árukészletezési, főkönyvi, anyaggazdálkodási modulját tartalmazza a naprakész, költséghatékonyságot figyelembe vevő menedzsmenttámogató rendszerért.

 

A fejlesztés eredményeként:

-        A szolgáltatás minősége javul, a hibaelhárítási min. idő 24 óráról 8 órára csökken.

-        A vállalat alkalmas lesz komplex légtechnikai hálózatok kiépítésére, amelyet eddig csak alvállalkozók bevonásával tudott elvégezni.

-        A jelenlegi dolgozói létszámot stabilan megtartja, valamint szükség esetén újabb munkavállaló felvételére nyílik lehetőség.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

 

 

Kedvezményezett neve:                       BM-KOMP Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

A projekt címe:                                    Kompresszortechnikai szolgáltatások fejlesztése

a BM-KOMP Kft-nél

A szerződött támogatás összege:         36 778 367 Ft

A támogatás mértéke (%):                   30%

A projekt tervezett befejezési dátuma:   2018.12.31.

A projekt azonosító száma:                  GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00466